Felicitare Maica Domnului


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Arhimandritul Cleopa Ilie, parintele nostru duhovnicesc, ne povesteste cum a vindecat Maica Domnului piciorul cangrenat al smeritului monah Ilarion Ionica din manastirea Sihastria si cum i-a vestit sfarsitul cu un an inainte.

Intr-o noapte plangea de durere in patul sau si se ruga cu lacrimi, zicand: „Maica Domnului, miluieste-ma si-mi usureaza boala, ca nu mai pot rabda durerea piciorului !“. Dupa putin timp a vazut ca intra in chilia lui o femeie foarte cuviincioasa, in chipul unei doctorite din Targu Neamt si il întreaba:

- De ce plangi, parinte Ilarion?

- Doamna doctorita, mi-am rupt piciorul si ma doare rau. Simt ca voi muri curand si plang ca nu m-am pocait.


Dupa ce doctorita aceea minunata s-a atins cu mana de piciorul lui, l-a mangaiat cu aceste cuvinte:

- Nu mai plange, parinte Ilarion. De acum te vindeci la picior si vei mai trai inca un an de zile. Dupa aceea te vei odihni…

Apoi a plecat acea sfanta femeie si batranul a adormit linistit. Era Maica Domnului. Dimineata, batranul s-a sculat sanatos din pat, s-a dus la biserica si a spus tuturor minunea Maicii Domnului. Mai traind exact un an de zile, la „Duminica izgonirii lui Adam din Rai“, parintele Ilarion si-a dat sufletul in mainile Domnului si a fost petrecut de obstea manastirii pe ultimul drum pana la cimitir .

 


Trimite aceasta pagina unui prieten

 

 

 

 

 

Back

Content Copyright © Tfm Felicitari