Minuni Sfantul Efrem cel Nou


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


De ce plangi? Opreste-te din plans si asculta ce-ti voi spune! Eu sunt Sfantul Efrem. Dragostea aceea pe care tu o cauti – dragostea cea adevarata – o are numai Dumnezeu. El o da tuturor fapturilor Sale, care Il iubesc pe Dansul si pe care si El le iubeste. Acum am venit ca sa-ti binevestesc despre dragostea lui Dumnezeu catre tine. Atunci cand ai aceasta dragoste, nu trebuie sa-ti fie frica de nimic, nici macar de moarte! Dragostea lui Dumnezeu poate sa te izbaveasca si sa te fereasca de necazuri si boli. Ea te poate pazi Intocmai ca un zid, pe care nu-l va darama nici un om. Sa fii cu multa luare-aminte, pana In ultima zi a vietii tale, ca sa nu schimbi dragostea lui Dumnezeu pe iubirea omeneasca.


 

In vara anului 1945 schimonahia Macaria, vizitand localitatea Nea Makri, a urcat sa aprinda o candela la ruinele manastirii. Pe cand cerceta ruinele bisericutei Buneivestiri si chiliile vechii manastiri de calugari, se gandea ca se afla pe un loc sfant şi ruga pe Dumnezeu s-o invredniceasca sa vada pe unul dintre parintii care traisera in acele locuri.

Intr-o zi, o voce launtrica ii spuse: „Sapa acolo şi vei gasi ceea ce doresti". Punand un lucrator, care ajuta atunci la treburile manastirii, sa sape, maica Macaria s-a invrednicit sa dobandeasca un dar de mare pret: la aproximativ 1,7m adancime, au gasit, raspandind o mireasma placuta, moastele intregi, ale unui calugar care fusese cleric, dupa imbracamintea cu care era imbracat. Venind ploaia, maica a lasat moastele unde le gasise.

Dupa vecernie Sfantul i s-a aratat maicii, spunandu-i: „Pana cand ma vei lasa acolo jos?".

Era un calugar inalt, brunet, cu barba mare, in mana stanga ii stralucea o lumina si cu mana dreapta binecuvanta. Maica i-a cerut iertare si a doua zi a luat moastele, le-a curatat si le-a pus in altar intr-o firida şi a aprins o candela.

In acea noapte, Sfantul s-a aratat maicii in vis spunandu-i: „Iti multumesc mult. Ma numesc Efrem."

 

O femeie care s-a rugat Sfantului pentru a scapa de cancer a primit urmatorul raspuns: „De acum inainte voi fi ocrotitorul tau", femeilor care isi doreau copii si nu reuseau sa duca sarcina le-a daruit prunc prin mijlocirea sa, vindecand de deznadejde si tristete sufletele ranite de pacat. La moastele Sf. Efrem au fost vindecati paralitici care zaceau la pat de multa vreme, pentru care sau rugat cei din casa, care apoi au propovaduit minunile Sfantului pretutindeni.

Unui apropiat al manastirii care suferea de o boala de ochi, Sfantul i s-a aratat fata catre fata, vindecandu-l pe loc. Apoi, la ceva vreme dupa aceasta, Sfantul, trezindu-l din somn, i-a poruncit sa se scoale si sa mearga la casa vecina pentru ca cineva e pe moarte. Acesta crezand ca a visat sa culcat la loc. Atunci Sfantul i s-a aratat din nou zicandu-i cu voce grava: „Scoala-te repede, de ce nu ai facut ceea ce ti-am spus? Moare un om. Sunt Sf. Efrem." Ducandu-se la usa casei vecine, a batut insistent, dar n-a deschis nimeni. Auzind gemete in casa, a chemat politia, care spargand usa, au gasit o tanara care isi taiase venele, si care era la un pas de moarte, pentru ca iubitul ei fusese mobilizat in armata pentru a fi trimis la razboi.

Nenumarati bolnavi care au fost insemnati in semnul crucii cu sfintele moaste, sau cu ulei de la candela Sfantului, la patul lor de suferinta, au fost traitorii minunilor prin care Sf. Efrem a uimit familia si doctorii care nu mai aveau speranta. Fiind aproape celor care il cinstesc, Sfantul ii sfatuieste in legatura cu problemele lor.

Chemati-l! Este mai aproape decat aerul pe care Il respirati, decat lumina pe care o vedeti, mai aproape decat chipul celui mai drag om pe care il aveti. El este Sfantul Efrem cel Nou! 



Credeti! Aveti nadejde! Bucurati-va! Acum si aici, in orice zi si pretutindeni, Sfantul Efrem aude rugaciunile tuturor si raspunde tuturor
.


 

Trimite aceasta pagina unui prieten

 

 

 

 

 

Back

Content Copyright © Tfm Felicitari