Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Un adolescent, Dumitraki, la o priveghere de toata noaptea, in ajunul sarbatorii Sfantului, s-a apropiat de racla cerand un fratior, pentru ca doctorii nu-i dadusera speranta mamei sale. Dupa trei zile Sfantul s-a aratat aievea in fata ochilor spunandu-i:„Dumitraki, ceea ce ai cerut se va intampla". Si cu adevarat mama sa a ramas insarcinata si i-a daruit un fratior. 

 


Fiind aproape celor care il cinstesc, Sfantul ii sfatuieste in legatura cu problemele lor. Este cazul unei tinere care marturiseste ca Sfantul a vizitat-o acasa spunandu-i: „Linisteste-te, copila mea, sunt aici ca sa te ajut, pentru ca esti bolnava, dar mai ai puţina rabdare". La intrebarea ei daca nu cumva este in inselare, a primit raspunsul: „Eu sunt, copila. Deschide cartea din care ai citit mai devreme, la pagina 14, si te vei asigura de acest lucru". Dupa ce a citit, pentru a doua oara, mama a inteles ca Sfantul primise micul ajutor pe care ea il oferise manastirii lui si acum ii rasplatea, descoperindu-i leacul pentru boala fiicei sale: „Sa stii ca cel mai de pret ajutor pentru fetita ta este Sf. Impartasanie". Cand a fost sa mearga la biserica nu gasea un pantofior al copilei, iar ca sa nu intarzie la slujba, Sfantul i-a soptit: „inauntru, in dulap".

 

 

Credeti! Aveti nadejde! Bucurati-va! Acum şi aici, in orice zi si pretutindeni, Sfantul Efrem aude rugaciunile tuturor si raspunde tuturor.

 


Trimite aceasta pagina unui prieten

 

 

 

 

 

Back
Content Copyright © Tfm Felicitari