Minunile Sfantului Efrem cel Nou


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 

 

Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – face minuni uimitoare si azi, venind intotdeauna in ajutor celor care il cheama cu credinta, evlavie si dragoste, asa dupa cum a marturisit Sfantul Efrem cel Nou insusi unor crestini: “Nu voi inceta sa vin!”.


 

 Fiind somer de multa vreme si, rugandu-se sfantului Efrem, un domn Dimitrios marturiseste ca, dupa o saptamana si-a gasit de lucru ca infirmier la spital.

Marinarul, care si-a pierdut vasul din cauza furtunii, a fost ajutat in chip minunat de Sfantul, care i-a spus in vis: „Nu te necaji degeaba. Corabia ta se gaseste in marea cutare. Acolo sa te duci sa o cauti." Tot el a cazut cu masina in prapastie, si cei care l-au gasit, au aflat langa dansul buletinul si iconita sf. Efrem. Valiza s-a pierdut in hau, iar el a supravietuit, masina fiind grav avariata.

O tanara care citea paraclisul Sfantului, pentru a se casatori a fost anuntata in vis: „in doua luni te voi ajuta sa fii alaturi de cel pe care il vrei", si asa s-a si intamplat: la scurt timp dupa aceea, baiatul pe care-l iubea a cerut-o in casatorie.

O doamna din Montreal, care avea trei vertebre deplasate, pentru care mult timp facuse tratamente si fizioterapie in zadar, ne marturiseste ca a reusit sa se dea jos din pat a doua zi dupa ce a baut aghiazma, si a fost insemnata cu ulei din candela Sfantului Efrem.

Margarita Dolley din Londra a fost in vizita la moastele Sfantului, pe cand era nebotezata. A simtit atat de puternic mireasma din racla incat de atunci il are povatuitor pe Sf. Efrem, de la care a simtit incurajare in lupta duhovniceasca.

Sfantul Efrem nu a fost aproape doar de copii, bolnavi si de cei in primejdie, ci a ajutat pe toti cei care l-au rugat cu inima curata sa ii ajute pe cararile vietii, intr-un moment sau altul. Este si cazul celor care aveau de sustinut examene de admitere sau de licenta: o tanara din Germania povesteste ca a intrat „din prima" cu ajutorul Sf. Efrem, la facultatea la care dorea.

 

Chemati-l! Este mai aproape decat aerul pe care il respirati, decat lumina pe care o vedeti, mai aproape decat chipul celui mai drag om pe care il aveti. El este Sfantul Efrem cel Nou! 

Credeti! Aveti nadejde! Bucurati-va! Acum si aici, in orice zi si pretutindeni, Sfantul Efrem aude rugaciunile tuturor si raspunde tuturor.


Trimite aceasta pagina unui prieten

 

 

 

 

 

Back
Content Copyright © Tfm Felicitari