Felicitare animata Sfanta Xenia


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 

 

Timpul inmulteste numarul martorilor minunilor care se fac prin rugaciunile Sfintei si Fericitei Xenia.In octombrie 1996 veni o femeie la biserica, pentru a lua agheazma. Ea isi istorisi povestea. Venise din Krasno-Darsk pentru a-i multumi Sfintei Xenia pentru rugaciunile ei catre Mantuitorul. In trecut aceasta femeie fusese activista de partid. Nu credea în Dumnezeu. S-a intamplat sa se imbolnaveasca de o boala foarte grava la picior. A suportat mai multe operatii chirurgicale, dar toate fara rezultat cand intr-una din zile afla despre Fericita Xenia. Citi despre viata ei pamanteasca si cazurile de vindecare miraculoasa survenita in urma rugaciunilor Sfintei. I se propuse bolnavei o alta interventie chirurgicala. Ea nu credea ca aceasta o mai poate ajuta si refuza interventia. Noaptea avu un vis: statea culcata intr-un salon de spital, singura. Deodata, in salon intra o femeie cu o basma alba pe cap, cu o jacheta verde si cu o fusta lunga, rosie. Musafira o ruga sa fie de acord cu operatia. Bolnava ar fi vrut sa refuze, dar cea care venise la ea o incredinta ca ea insasi va fi de fata la operatie. Dimineata, trezindu-se, bolnava se gandi mult timp la visul avut si o recunoscu in musafira ei, pe Fericita Xenia. Netinand cont de durerea puternica din picioare, ea se grabi sa mearga la biserica sa discute cu preotul. De atunci viata ei s-a schimbat: a inceput sa creada in Dumnezeu. Parintele, ascultand cu atentie povestirea ei, i-a dat binecuvantarea pentru operatie. Operatia a reusit si dupa o scurta perioada de convalescenta, bolnava a renuntat la carje si la baston. Ea a venit la Sankt Petersburg cu mare bucurie, pentru a multumi Sfintei si Fericitei Xenia, si sa se roage in paraclis la sfantul ei mormant.

 

Oamenii o roaga pe fericita Xenia sa-i ajute sa obtina ceea ce ea, in viata pamanteasca, a refuzat de bunavoie. Dumnezeu insa, ii asculta rugaciunea si le da oamenilor si locuinte si ii ajuta sa se casatoreasca. O femeie se simtea atat de rau, incat nu stia unde sa caute ajutor. Cineva i-a pus ca trebuie sa mearga la paraclisul Fericitei Xenia. A venit la paraclis si a scris un acatist, in ziua aceea paraclisul era deschis pana la ora 16. A batut la usa si a iesit preotul, care i-a zis ca in ziua respectiva nu se mai face nici o slujba si sa vina a doua zi. Femeia pleca, se aseza pe o banca si incepu sa planga - iata, venise la Dumnezeu si nu au lasat-o sa intre inauntru. Si deodata auzi un glas de femeie: „De ce plangi?" Ridica privirea si vazu ca in fata ei statea o femeie, imbracata ciudat, in varsta. Si acea femeie, care nu fusese lasata sa intre in paraclis, parca dintr-o data simti simpatie pentru femeia din fata ei si ii spuse foarte sincer, cu lacrimi, ca ea a venit la paraclis, la Fericita Xenia, caci i se spusese sa vina aici sa dea un acatist, l-a scris, dar nu i-au dat voie sa intre. Femeia necunoscuta ii raspunse: „Hai, lasa, nu mai plange, iti voi citi acum acatistul," Femeia ii dadu acatistul si ramase tacuta si ingandurata, asteptand pana cand il citi necunoscuta, iar cand ridica privirile - nu mai era nici femeia aceea ciudata si nici hartia pe care scrisese acatistul. Necunoscuta care ii citise acatistul era chiar Sfanta Xenia.

Daca cineva merge la Fericita Xenia cu sufletul curat - poate merge si fara flori, si fara lumanari - sa se roage, sa inconjoare paraclisul, singur va simti cum prin peretii lui se degaja caldura.

Minunile care se savarsesc in viata oamenilor datorita rugaciunilor sfintilor si bineplacutilor lui Dumnezeu - ale Fericitei Xenia sau ale altor sfinti -sunt traite in mod cu totul personal de catre fiecare om. Le sunt date sa traiasca minunile fie pentru intarirea credintei, fie pentru ca ei sa vada, de unde, si prin rugaciunile cui le-a venit ajutorul, ajutorul plin de bucurie al lui Dumnezeu, pe care l-au cerut.


Trimite aceasta pagina unui prieten

 

 

 

 

 

Back
Content Copyright © Tfm Felicitari