Felicitare Sfantul Porfirie


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Sa va spuneti unii altora problemele si sa le discutatii cu fratii vostri, iar Dumnezeu le va rezolva.

Foarte multi oameni, indeosebi crestinii, sunt foarte creduli, stand de vorba fara disceranamant cu asa-zisi frati, care, in realitate, sunt lupi rapitori. Sa ne amintim sa fim "intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii.""Ascultarea aduce smerenia; smerenia aduce discernamantul; discernamantul aduce vederea cu duhul, iar aceasta din urma aduce inaintevederea".

"Sa mergi la biserica in mod regulat, sa te spovedesti, si sa te impartasesti des si-atunci vei scapa de toata frica si ti se vor tamadui ranile sufletesti."Odata parintele mi-a spus:

- Moartea ar putea fi descrisa astfel: Inchipuieste-ti ca ne aflam intr-o odaie si ca, indata ce deschidem usa, ne aflam in cealalta odaie. Asa si noi: Daca aici vietuind, suntem impreuna cu Hristos, si dincolo ne vom afla tot impreuna cu El.

Parintele hotarase ca in fiecare seara, intre orele zece si si zece si un sfert, sa fie moment de intalnire si de cunoastere a fiilor sai duhovnicesti. De aceea ne spusese tuturor ca, oriunde ne-am afla, sa ne rugam cu mintea, spunand "Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ma", desi unii ne aflam in Creta, altii in Peloponez, in Salonic sau in alte parti ale Greciei sau alte tari ale lumii, astfel incat, prin rugaciune, sa ne intalnim toti cei ce ne rugam, cuprinzandu-i in rugaciunea noastra si pe cei care nu se rugau." Ca sa fi iubit de ceilalti, mai intai trebuie sa-i iubesti tu."

 

AS Tzavaras - Amintiri despre batranul Porfirie


Trimite aceasta pagina unui prieten

 

 

 

 

 

Back
Content Copyright © Tfm Felicitari